Advarsel: Pas på billig robotstøvsuger

Jeg har hørt mange gode og dårlige historier om robotstøvsugere, og desværre også mange som falder over gode tilbud – og får en billig robotstøvsuger. Som desværre har vist sig at skuffe, enten på grund af manglende evner eller dårlig kvalitet.

Der er altid tale om de såkaldte “bilka-” eller “byggemarkedsmodeller”, som man af og til finder til under få tusinde kroner, har sågar set en til 999 kroner. Det kan ligne et godt tilbud, men hvis du bliver irriteret på den efter en uge eller den kun holder en måned, vil jeg ikke sige det er besværet værd at købe en billig robotstøvsuger.

Brug i stedet for lige lidt ekstra, og få et mærke der er til at stole på. Jeg vil ikke hænge nogle mærker ud, da alle selvfølgelig skal have plads til forbedringer, blot et tip om at overveje sit køb af en helt billig model en ekstra gang.

Dyr vs. Billig robotstøvsuger

Det kan være meget svært at se den præcise forskel, og forskellen er tit ikke til at se på kassen. Derfor bør du læse anmeldelser af produkterne, og være varsom med at vælge helt nye producenter, som ikke har en eller anden form for historie bag sig. Ikke at nye produkter ikke kan være gode, bestemt kan de det, men der vil altid være begyndervanskeligheder når man starter ud med en ny produktgruppe.

En god idé er også at lytte til anbefalinger af venner og bekendte, som allerede har en robotstøvsuger, eller se nogle forskellige test i magasiner og/eller online. Dette plejer at give et retvisende billede af produktet, desværre er det sjældent at de mere ukendte modeller testes. Personligt har jeg kun prøvet en billig robotstøvsuger, som blev købt i Silvan for at halvt år siden, og den fik lov til at leve i en måned. Heldigvis fik jeg gennemtrumfet en returnering med pengene tilbage, men set i bakspejlet var det ikke alt besværet værd.

Min anbefaling?

Skulle jeg vælge frit, ville jeg med sikkerhed se nærmere på Roomba fra iRobot, som har været på markedet siden startet af 2002. De har også haft deres begyndervanskeligheder, men efter så mange års udvikling vil jeg kalde det nuværende resultat fantastisk. I foråret 2011 var deres direktør Colin Angle ude og sige, at de nu havde rundet 6 millioner solgte hjemme-robotter. Derudover har iRobot en afdeling som producerer robotter til militæret, hvilket trods alt siger en del om kvaliteten. Har selv købt min hos roboteksperten.dk som har skarpe priser.

Har du selv gode eller dårlige erfaringer med nogle mærker, eller har du en god erfaring med en billig robotstøvsuger – så er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder.