Grillbot test og anmeldelse

Robotter vinder større og større indpas i de danske hjem i form af f.eks. robotstøvsugere, robotplæneklippere og nu en robot til at rengøre grillristen efter brug.

Ligesom man, ved de fleste robotter, tænker at det er for godt til at være sandt, havde jeg en smule skepsis i forhold til om robotten nu kunne levere et tilfredsstillende resultat. Men det lod jeg komme an på en prøve og har prøvet robotten af over en periode på 14 dage. Min samlede vurdering, efter at have prøvet den af, er at den i min optik helt klart er pengene værd. Men jeg værdsætter også meget min fritid og er derfor også villig til at betale mig til at få mere tid til det jeg gerne vil.
Brugervenligheden af robotten er meget høj, da der kun skal et, to eller tre tryk til på en knap for at få den i gang. Et tryk for et program på 10 minutter, to tryk for 20 minutter og tre tryk for 30 minutter, alt efter hvor beskidt risten er. Man skal dog have en grill med låg på, da Grillbot er en meget livlig robot og ellers hopper ud over kanten. Når først man har startet den, er den ud over det hele på grillristen og kører sporadisk rundt. Men man skal ikke tage fejl, for robotten kommer for det meste over alle steder mindst en gang og får børstet fra alle sider med sine 3 børster.

På billedet øverst, kan du se hvordan min grillrist så ud efter et 20 minutters program, og er selv rigtig godt tilfreds og sad på terrassen og nød det gode vejr mens den gjorde det sure arbejde for mig. Det er sket før at jeg ikke lige har fået rengjort risten, men med Grillbot er den blevet rengjort hver eneste gang, da det eneste jeg skal gøre er at trykke på en knap. På den måde bliver mængden af snavs holdt nede, så den altid er fin og klar til næste gang. Robotten kan sættes i gang på grillen mens den stadig er op til 120 grader, og skulle temperaturen være over det er der en alarm, som også stopper robotten. En grillrist er nemmest at få ren når den stadig er lun, så derfor er det også en god egenskab robotten har. Det eneste man skal bekymre sig om i forhold til Grillbot er om den er opladet ellers er resten legende let. Batteri og rengøringstiden kan man holde øje med på en LED-indikator. Børsterne fra robotten kan også nemt tages ud og vaskes i opvaskemaskinen.

Alt i alt er jeg meget tilfreds med Grillbot og den er nu blevet en del af min samling af robotter til at lette hverdagen. Den er ikke billig, men for en gadgetsamler er den hele “investeringen” værd. Den gør som lovet: renser din grill, så du slipper.