Electrolux robotstøvsuger

Electrolux Trilobote er en automatisk robotstøvsuger, som navigerer rundt i rummet og samler støv op. Selve støvoptagningen fungerer rigtig fint, og du kan derfor nyde rengjorte gulve.

Trilobite robotstøvsugere udsender ultralydssignaler, som flagermus gør det, hvilket gør robotten opmærksom på rummets størrelse og derefter navigere gennem rummet. Efter en kantsugning langs væggene, hvor den samtidig beregner rummets størrelse, kører den rundt og støvsuger resten af rummet.

Affjedringssystemet i Electrolux er unikt, og de børsterne er ligeledes kraftig. Rengør på alle underlag, fra tæpper til klinker og undgår automatisk ledninger og andre forhindringer. Som andre støvsugere på markedet, undgår dens specialsensor også at den falder ud over f.eks. trapper.

Trilobite stopper kort afstand fra vægge og andre objekter, og det efterlader små områder, der ikke er helt rensede, hvilket er en af ulemperne ved robotten. Der benyttes magnetbånd til at blokere områder at Trilobite ikke bør køre ind på. Prisen for maskinen ligger på omkring 10.000 kr. i detailhandlen.

Historien om Trilobite robotstøvsugeren

Electrolux Trilobite robotstøvsugeren er fremstillet af det svenske selskab Electrolux. Den oprindelige prototype blev første gang set på BBC tv-program, “Tomorrow’s World”, tilbage i 1996. Maskinen var verdens første kommercielt tilgængelige automatiske støvsuger, som blev indført som et produkt i 2001.

Selve den svenske Electrolux gruppe er producent af hjemme-og professionelle apparater, og er den næststørste producent af disse i verden. Ifølge selskabet selv, sælger de mere end 40 millioner produkter til kunder i 150 lande årligt. Electrolux produkter omfatter alt fra køleskabe, vaskemaskiner, opvaskemaskiner, vaskemaskiner, komfurer til de automatiske robotstøvsugere. De har blandt andet også mærkerne AEG (Tyskland) og Zanisse (Italien).