Robotstøvsuger test

Der er lavet mange robotstøvsuger test i de forskellige medier, nogle mere positive end andre, men generelt er de enige: robotten er kommet for at blive. I dette indlæg har jeg fundet nogle test af den mest kendte producent – iRobot Roomba – og de er alle udelukkende positive.

Du kan aldrig sammenligne en robotstøvsuger test med en test for almindelige støvsugere, da de rengør på meget forskellige måder. En robot benytter i højere grad sine børster, hvor en gammeldags håndhold bruger sit sug. Derfor kan der argumenteres for at de traditionelle model støvsuger bedre, dog er jeg meget uenig i dette. Formålet med en robotstøvsugeren er at den skal køre ofte, og derfor vil niveauet af støv altid være på et minimum.

Robotstøvsuger test oversigt

Test af magasinet T3 – Roomba 780

Ligesom Roomba 564 bruger Roomba 780 mere tid på at støvsuge min stue, end jeg selv ville gøre, men fordelen er, at jeg ikke skal gøre det, og den kan komme ind under sofaen og andre svære steder.

Test af DR: So Ein Ding – Roomba 581
“Roomba hører til i min favoritkategori af produkter, nemlig dem der gør nøjagtigt som der står uden på pakken.” – se den fylde video på Youtube.

Test af Mobilsiden – Roomba 581
iRobot Roomba skaber ro på hjemmefronten: “Støvsuger-robotten iRobot Roomba 581 er så effektiv, at den evindelige slåskamp om, hvem der skal støvsuge, helt er aflyst hjemme hos os.”

Test af FPN.dk (Jyllands Posten) – Roomba 581
“Hundehår og moderat frynsede gulvtæpper er heller ikke noget problem – og hvis Roomba kører fast, hvilket typisk sker et par gange i starten, inden man har fået fjernet løse ledninger og lignende, så standser den selv, i stedet for at brænde huller i tæppet med planløst hjulspind.”