Roomba 880 test og anmeldelse

Der sker ting og sager indenfor robotstøvsugere – og nu er en af de største opdateringer i flere år kommet fra iRobot. Med 800-serie har de skabt en robot hvor der er rettet op på alle børnesygdomme og det væsentlige er sat i fokus: rengøringen.

Siden jeg første gang prøvede en robotstøvsuger fra iRobot tilbage i 2007 er der sket rigtig meget – den gang var det mildest talt ikke noget at råbe hurra for. Dette blev der lavet om på med deres 500-serie som fungerede upåkllaigt, og siden med 700-serien hvor der endelig kom HEPA-filtre og en bedre batterilevetid. Jeg har derfor tænkt mig at lave en mini-anmeldelse og test af Roomba 880, hvor det udelukkende er min personlige erfaring.

Jeg har nu kørt med Roomba 880 i en uges tid, og føler mig allerede godt klædt på til at komme med min mening. Lad mig være klar i spyttet: den er helt sikkert pengene værd. Sammenlignet med tidligere versioner er der ingen rigtige børster, da de er blevet erstattet af gummiruller. Efter min overbevisning er gummirullerne meget nemmere at vedligeholde, og sammenlignet med at den nu siger 5(!) gange så meget som før, har man en virkelig effektiv hjælper.

På billedet ses tydeligt de nye gummiruller – slut med at hår og skidt vikler sig omkring børsterne.

Selv har jeg stillet den traditionelle støvsuger permanent på hylden (eller i skabet :-) ), da jeg har et ret simpelt hjem og nu har sat robotten til at køre dagligt i hverdagene når jeg er på arbejde. På den måde bliver mængden af skidt altid holdt på et minimum, og jeg slipper for at skulle tænke over at støvsuge. Det eneste man skal huske er at tømme støvsbeholderen, men her lyser indikatoren tydeligt når dette skal gøres. Selv har jeg det blot lagt ind som en vane hver fredag eftermiddag i forbindelse med min generelle rengøring.

Værd at nævne et “xLife battery” som jeg af gode grunde ikke kan vurdere efter så kort tid. Men jf. produktteksten på roboteksperten.dk (se link: Roomba 880) skulle dette fordoble batterilevetiden, hvilket tidligere har været en klar svaghed ved specielt den ældre 500-serie.

En god ting ved den nye serie er at den virker mere skånsom overfor forhindringer, hvor den langsomt reducerer farten inden den brager ind i en mur eller dyr keramikvase på gulvet. Nu er jeg gået direkte fra 500-serien til 800-serien, så skal ikke kunne sige om det samme var tilføjet med f.eks. Roomba 780, men  skånsom er den hvertfald. Dog vil jeg stadig anbefale at man ikke har alt for mange dingenoter på gulvet, da enhver forhindring må gøre en lille forskel. Ved en fejl kom jeg dog til at glemme min iPhone oplader på gulvet, og det klarede den rigtig fint – der er indbygget antitangle, så børsterne roterer baglæns når den møder frynser, eller i dette tilfælde en ledning.